Hollandse kaas

Bij de Leckernij treft u een royaal assortiment Hollandse kazen aan. 
 

Noord Hollands

De allerleckerste gepasteuriseerde kazen komen uit Noord Holland. Uiteraard zijn deze in vele varieteiten beschikbaar bij De Leckernij. Van romig zacht of pikant belegen tot overjarig en brokkel. Ook zijn hier komijnenkazen van!

Wij verkopen deze kazen onder de merknaam Weijdeland. Dit zijn kazen gemaakt door de Cono-kaasmakers in de "groenste"kaasmakerij ter wereld. Na de bereideing worden de kazen gerijpt in speciale rijpingskelders bij Treur kaas in Woerden alvorens ze bij ons op de planken komen. Onze Jong Belegen Weydeland kaas is zelfs verkozen tot lekkerste kaas van heel Nederland!

Biologische kazen

Natuurlijk verkopen we ook de leckerste biologische kazen van de Biostee. De koeien die voor de melk zorgen lopen in de Hoekse Waard. In Ouddorp word deze melk op een zorgboerderij tot kaas verwerkt. Wij verkopen naast de "Jonge Blom" (Jonge kaas) ook de "Pittige Tante" (Extra Belegen) 
Ook verkopen wij De LECKERSTE KAAS TER WERELD: De biologische oude kaas van de Jerseyhoeve - Bio Schorren!

Boerenkazen

Dit zijn ambachtelijke, niet gepasteuriseerde kazen die op de boerderij worden bereid.  Deze kazen worden bij De Leckernij verkocht in 5 smaken: Jong(Graskaas), Jong Belegen, Belegen, Extra belegen en Oud. Ook hebben we een Boeren gatenkaas.... verrukkelijk!

Onze Jonge en Jong Belegen Boerenkaas komen van Eline en Casper van de Wetering. De kazen die zij maken worden gemaakt van verse melk van hun koeien uit Uppel! Ook hebben we diverse kruidenkazen van deze jonge boer en boerin.
Natuurlijk hiernaast hebben we ook belegen, extra belegen en oude kaas. 

Natuurlijk hebben we ook diverse boerenkazen met toevoegingen. Wat dacht u van  de boerenkaas met truffel?

Weydeand 35+

Weydeland 35+ is een buitengewoon leckere kaas met een vetgehalte dat ca. 25% lager is als bij een "gewone" kaas.
Weydeland 35+ is vol van smaak en soepel van structuur. Hierdoor doet deze kaas echt niet aan een magere kaas denken. T
Niet voor niets zeggen ze van Weydeland 35+: "De leckerste kaas die ik mag!" De Leckernij verkoopt standaard de smaken Jong, Jong Belegen, Belgen, Extra Belegen en Oud. Regelmatig bieden we ook andere smaken aan!

Geitenkazen

Geitenkazen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit onze dagelijks eetpatroon. Waar geitenkazen vroeger "bokkerig" en "boers" smaakten zijn ze tegenwoordig heel toegankelijk. Mild, romig, fris en vooral lecker.
Naturel verkopen we de smaken Jong Belegen en Extra Belegen. En natuurlijk hebben we ook diverse geitenkazen met kruiden!

Schapenkazen

Ook schapenkaas mag niet ontbreken in ons assortiment. Ook hiervoor kunt u bij ons terecht!

De kaasplanken van De Leckernij zijn altijd goed gevuld, hierdoor treft u naast bovenstaand assortiment altijd nog meer kazen aan! Kom binnen en laat u verrassen!